kuestor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUESTOR m.

  • 1. hist. Ruajtësi i thesarit të shtetit dhe administruesi i tij në Romën e vjetër; hetues e gjykatës për çështje penale.
  • 2. Shef i policisë në qytetet e mëdha të Italisë, drejtues i kuesturës (gjatë pushtimit fashist italian edhe në Shqipëri). Kuestori fashist. E vranë kuestorin.