kubël

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUBËL f. zool.

  • Peshk me trup të gjatë rreth dy pëllëmbë, në ngjyrë hiri të errët, me njolla të zeza në të dy anët, që e ka mishin me shumë hala të holla dhe që rron në det e në ujëra të ëmbla, ku lëshon edhe vezët.