kryekështjellë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KRYEKËSHTJELLË f.

  • 1. Kështjella kryesore, ku janë përqendruar forcat më të mira ushtarake dhe ku e ka selinë kryekomandanti i ushtrisë. Kryekështjella e vendit.
  • 2. fig. lart. Udhëheqës i shquar i popullit në luftë për çlirimin kombëtar e shoqëror, prijës i madh, luftëtar trim. Me 1468 vdiq kryekështjella e vendit.