krikëllon

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KRIKËLLON jokal.

  • Nxjerr një zë të mprehtë dhe të thatë, që përsëritet disa herë, kërcëllon; lëshon krisma të mbytura, kërcet. Krikëllojnë rrotat e qerres (e karrocës). Krikëllin dera (dritarja). Krikëllin çelësi në bravë. Krikëllon mitralozi.