kostrevë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOSTREVË f. bot.

  • Bimë barishtore njëvjeçare e egër, me kërcell të trashë, të fortë e të gjatë, me gjethe si halëza, që bën lule si të misrit, rritet në toka me ujë dhe përdoret si ushqim për kafshët; meli i pulës, meli i egër. Kostrevë e thatë. Shkul kostrevën. I hedhin kostrevë bagëtisë.