korruptues

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KORRUPTUES mb.

  • Që të prish nga ana morale dhe të bën të futesh në rrugë të keqe për qëllime të caktuara; që përdor dhuratat, ryshfetet etj. për të të vënë në shërbim të tij, duke të shtyrë të shkelësh detyrën e ligjet në fuqi. Shtyp (libër) korruptues. Metoda korruptuese.