kordhëz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KORDHËZ f.

  • 1. gjell. Zorrë bagëtish të imëta, të pleksura në disa radhë dhe të ziera a të pjekura në tavë. Kordhëza qengji (keci). Bëj kordhëza.
  • 2. Dell i fortë e i lakueshëm, që lidh dy skajet e harkut dhe shërben për ta ngrehur atë e për t'i dhënë shigjetës forcën shtytëse.