kontinental

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KONTINENTAL mb.

  • Që ka të bëjë me kontinentin, që i përket kontinentit, i kontinentit; që ndodhet në kontinent; që është karakteristik për kontinentin. Tokë kontinentale. Ishuj kontinentalë. Klimë kontinentale klimë e thatë e viseve që ndodhen larg deteve, ku dimri është i ftohtë dhe vera e nxehtë.