konsultore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KONSULTORE f.

  • Institucion shëndetësor, që ndihmon nënën e fëmijën me anë të këshillimeve për zhvillimin e rregullt dhe për mirërritjen e fëmijës, kujdeset për gratë shtatzëna etj.; këshillimore. Konsultorja e grave (e fëmijëve). Konsultorja e fshatit. Mjekja (infermierja) e konsultores. Çoj fëmijën në konsultore.