konservoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KONSERVOJ kal.

  • Bëj konservë një ushqim (mish, pemë, perime etj.), duke e përpunuar në mënyrë të veçantë dhe dukë e vënë në një enë të mbyllur mirë që të mos prishet; ruaj ushqime a lëndë të tjera për një kohë të gjatë, duke u kujdesur që të mos prishen. Konservoj mishin (frutat, perimet). Konservoj gjakun.