konservë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KONSERVË f.

  • Ushqim që përgatitet duke përpunuar në mënyre të veçantë mishin, pemët, perimet, etj. dhe ruhet në enë të mbyllur mirë që të mos prishet; ena ku mbyllet dhe ruhet ky ushqim. Konservë peshku (mishi). Konservë perimesh (frutash). Industria (fabrika) e konservave. Hapëse konservash. Hap një konservë.