konfiskoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KONFISKOJ kal.

  • Ia marr pa shpërblim pronat a pasurinë një të dënuari me vendim gjyqi, një të pasuri ose një kulaku dhe e bëj pronë të shtetit; vë dorë, si organ shtetëror mbi mallin që qarkullon kontrabandë; heq nga qarkullimi ose ndaloj shitjen e një gazete, të një botimi etj.