komunitet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOMUNITET m.

  • 1. shih BASHKËSI,~A 1, 3.
  • 2. Grup njerëzish që kanë të njëjtin besim e që drejtohen nga një organizatë fetare, e cila zakonisht njihet e përkrahet nga shteti (në vendet ku vepron feja). Komunitet fetar. Komuniteti mysliman. Komuniteti bektashian.
  • Komuniteti primitiv formë organizimi e shoqërisë pa klasa në komunizmin primitiv, që mbështetej në pronën kolektive mbi mjetet e prodhimit, në shpërndarjen e barabartë të tij dhe në vetëqeverisjen e brendshme; bashkësi primitive.