kompradore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOMPRADORE mb.

  • Borgjezia kompradore: borgjezia e madhe e një vendi, e cila kryen rolin e ndërmjetësit midis kapitalit të huaj dhe tregut të brendshëm, lidhet ngushtë me kapitalin e huaj dhe i shërben atij si agjenturë (në disa vende koloniale e të varura).