kombinat

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOMBINAT m.

  • 1. Ndërmarrje e madhe industriale, e cila përfshin disa uzina a fabrika që lidhen ndërmjet tyre nga prodhimi dhe nga procesi teknologjik; bashkimi i disa ndërmarrjeve të një dege të industrisë; ndërtesat e kësaj ndërmarrjeje. Kombinati metalurgjik. Kombinati poligrafik. Kombinati ushqimor. Kombinati i tekstilit. Kombinati i drurit (i tullave).
  • 2. Makinë e ndërlikuar që kryen disa punë.