kolmë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOLMË mb.

  • 1. Që ka trup të shëndoshë, të mbushur dhe të bukur (zakonisht për vajza e gra). Vajzë (grua) e kolme.
  • 2. I shëndoshë, i plotë, i mbushur dhe i hijshëm. Me trup (me gjoks) të kolmë.