kockëfortë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOCKËFORTË mb.

  • 1. Që e ka kockën të fortë.
  • 2. Që është në gjendje të punojë edhe në moshë të kaluar, që e ka trupin të fortë dhe u qëndron punëve të rënda, sëmundjeve, pleqërisë etj. Plak kockëfortë.
  • 3. fig. Që është në gjendje të përballojë edhe vështirësi të mëdha; me karakter të fortë e të qëndrueshëm, i papërkulshëm.