kimë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KIMË f. gjell.

  • Gjellë e përgatitur me mish të grirë, me qepë të skuqura në yndyrë, me salcë e pipër; mish i grirë imët, që duhet për të përgatitur këtë gjellë. Kimë me vezë gjellë e përgatitur në këtë mënyrë, së cilës i hidhet mbi të një vezë dhe piqet në tigan ose në tavë.