katolicizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

katolicizëm m.

  1. Feja e krishterë më e përhapur (sidomos në Evropën Perëndimore dhe në kontinente të tjera), e cila përfaqësohet nga kisha katolike që ka si qendër Vatikanin dhe drejtohet nga papa. Dogmat e katolicizmit. Ideologët e katolicizmit. Kreu i katolicizmit.
  2. përmb. Tërësia e katolikëve, katolikët.