kataklizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KATAKLIZËM m.

  • 1. Përmbytje e madhe dhe e papritur.
  • 2. Shembja e një pjese të dheut.
  • 3. zakon. fet. Fatkeqësi e madhe a kthesë e papritur që sjell përmbysje e shkatërrime në masë; katastrofë. Kataklizëm ekonomik. U bë kataklizëm.