kasap

Nga Wiktionary

KASAP m.

  • 1. Ai që ther bagëti; shitës mishi; vjet. ai që therte bagëti e shiste mish në dyqanin e tij.
  • 2. keq. Njeri i pamëshirshëm dhe i egër, njeri që rreh, vret e ther njerëz dhe nuk ka dhembshuri. Kasapët imperialistë. Ra në thonjtë e kasapit.
  • 3. keq. Kirurg i paaftë, kirurg kërpaç.
  • Shkoi (vajti) si cjapi te kasapi shih te CJAP,~I.