karroceri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARROCERI f.

  • Pjesa e sipërme e një automjeti, tërësisht a pjesërisht e mbuluar, ku rrinë udhëtarët ose vendosen ngarkesat; trupi i një automobili pa motorin dhe pa rrotat. Karroceri e mbuluar (e mbyllur, e zbuluar, e hapur). Karroceri autobusi (kamioni). Hipi në karroceri.