karrierizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARRIERIZËM m. keq.

  • Synim i vetëdijshëm për të zënë poste sa më të larta në punët shtetërore e shoqërore, për të siguruar mirëqenien vetjake e sa më shumë përfitime për vete pa marrë parasysh të mirën e përgjithshme; mënyra si mendon dhe si vepron një karrierist. Lufta kundër karrierizmit.