karotë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARROTË f. bot.

  • Bimë barishtore me gjethe të buta që dalin tufë afër rrënjës dhe me rrënjë boshtore më të gjerë përsipër e në ngjyrë tulle, që ka vlera të mëdha ushqimore; rrënja e kësaj bime, që përdoret si ushqim. Karotë e egër karotë që del nëpër toka kodrinore, rrënja e së cilës nuk hahet. Karota të ziera. Ngjyrë karote. Pure karotash.