kandërrngrënës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KANDËRRNGRËNËS mb.

  • 1. Që ushqehet me kandrra, që ha kandrra (për kafshët dhe për bimët).
  • 2. si em. ~, ~I m. ~, ~IT. Kafshë a bimë kandërrngrënëse; emërtim i përgjithshëm për atë rend të gjitarëve, ku hyjnë edhe iriqi, urithi, lakuriqi i natës etj., që ushqehen me kandrra.