kakërdhi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAKËRDHI f.

  • 1. Bajgë kokrra-kokrra sa një lajthi, sa një qiqër a më e vogël, që nxjerrin jashtë dhentë, dhitë, minjtë etj. Kakërdhi delesh (dhish). Kakërdhi miu. I vogël sa një kakërdhi. Bën kakërdhi.
  • 2. fig. mospërf. Njeri shumë i vogël nga trupi dhe jo i hijshëm (sidomos për fëmijët).