kësulëkuqe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KËSULËKUQE I f. bot.

  • Lloj kërpudhe e vogël, në trajtën e një kupe, që e ka faqen e jashtme në ngjyrë si të kuqërreme.

KËSULËKUQE II f. folk.

  • Figurë e përrallave popullore të disa popujve evropianë, që përfytyrohet si një vajzë e vogël, e urtë dhe e zgjuar me kësulë të kuqe në kokë.