kërthndezur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KËRTHNDEZUR mb.

  • 1. Që ka arritur moshën kur gëzon më shumë shëndet e ka më shumë fuqi; që është shëndoshur, ka marrë fuqi dhe është zbukuruar; i harlisur. Vajzë e kërthndezur. Me trup të kërthndezur.
  • 2. I përtërirë, i rinuar. Me fuqi të kërthndezura.
  • 3. Që është zhvilluar shumë, i harlisur (për bimët). Lule (bimë) e kërthndezur.