këmbëcingthi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KËMBËCINGTHI ndajf.

  • Me një këmbë në tokë dhe tjetrën të ngritur; këmbëthyerazi, këmbëçalë, hopthi. Qëndron (kërcen) këmbëcingthi. Erdhi këmbëcingthi. Luajmë këmbëcingthi luajmë duke qëndruar me një këmbë dhe duke goditur njëri-tjetrin me sup derisa njëri të humbasë drejtpeshimin, të ulë këmbën tjetër në tokë ose të rrëzohet.