këmbë-këmbë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KËMBË-KËMBË ndajf.

  • 1. Me gjurma këmbësh, gjurma-gjurma. E bëri këmbë-këmbë dyshemenë (qilimin).
  • 2. Hap pas hapi, këmba-këmbës; duke ecur edhe pak më këmbë. Iu afrua këmbë-këmbë. Këmbë-këmbë dhe arritëm.
  • 3. Kortarë-kortarë, copa-copa. E bënë berrin këmbë-këmbë.