këlbazë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KËLBAZË f.

  • 1. Jargë e trashë veshtullore, që formohet në rrugët e frymëmarrjes e në mushkëritë dhe që e nxjerr i sëmuri kur kollitet, kollace. Nxjerr (qit) këlbazë.
  • 2. veter. Sëmundje e mëlçisë së zezë, që u bie zakonisht bagëtive të imëta dhe që u shkaktohet nga një lloj krimbi i hollë si fletë. Këlbaza e bagëtive.