granatahedhëse

Nga Wiktionary
Versioni i datës 19 janar 2016 07:51 nga 79.94.201.59 (diskuto) (Krijoi faqen me "'''GRANATAHEDHËSE''' f. usht. 1. Armë zjarri e posaçme, që hedh granata në largësi të afërt kundër trupave dhe mjeteve të ndryshme luftarake, kundër objekteve të fo...")
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

GRANATAHEDHËSE f. usht.

1. Armë zjarri e posaçme, që hedh granata në largësi të afërt kundër trupave dhe mjeteve të ndryshme luftarake, kundër objekteve të fortifikuara etj. Ushtri e pajisur me granatahedhëse. U shkatërruan dy granatahedhëse.

2. si mb. Që shërben për të hedhur granata. Armë (mortajë) granatahedhëse.