gjaknxehtësi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJAKNXEHTËSI f.

  • Gjendja e njeriut që është nxehur a zemëruar shumë dhe nuk di ta përmbajë veten; qëndrim i rrëmbyer e i pamatur; të qenët gjaknxehtë; kund. gjakftohtësi. Flet (gjykon, vepron) me gjaknxehtësi. Iu përgjigj (ia ktheu) me gjaknxehtësi. Në gjaknxehtësi e sipër.