gegë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GEGË m. etnogr.

Kështu quhet një pjesë e popullsisë shqiptare. Toskët dhe Gegët.


GEGË mb. etnogr.

Që lidhet me krahinat ku jeton popullsia shqiptare e cila quhet kështu, ose banorët e këtyre krahinave, që është karakteristik për këto krahina ose për banorët e tyre; që është krijuar nga banorët e këtyre krahinave. Dialekti gegë.