gardhim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GARDHIM m.

1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve GARDHOJ, GARDHOHET. Gardhimi i kopshtit.

2. hist. Grabitja e tokave dhe e pronave të fshatarëve anglezë nga fisnikët dhe rrethimi i tyre me gardh në periudhën e grumbullimit fillestar të kapitalit. Gardhimet e rrënuan fshatarësinë angleze.