fajkua

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FAJKUA m.

1. zool. Shpend grabitqar me krahë të mëdhenj, me sqep të shkurtër e të kthyer, me kthetra të forta dhe me bisht të bardhë; skifter. Fluturonte si fajkoi. U sul si fajkua.

2. fig. Njeri i gjallë, i shkathët, trim e guximtar; petrit. Ishte fajkua.