drekoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DREKOJ jokal.

1. Ha drekë, drekem. Drekoi rrugës. Drekuan së bashku (herët).

2. kal. I jap të hajë drekë dikujt; e marr për drekë dikë. Drekoi mysafirët.

3. kal. E shpie dhe e mbaj bagëtinë në një vend me hije në mesditë për të kaluar vapën. I drekoi dhentë (dhitë) në hije.