Jump to content

domino

Nga Wiktionary

DOMINO f.

Lojë që luhet me njëzet e tetë pllakëza prej druri, prej kocke, prej lënde plastike etj., të cilat në anën e mbarë janë të ndara me një vijë në mes dhe kanë të shënuar numrin e pikëve (nga zero deri në gjashtë); zakon. pllakëzat a gurët që përdoren në këtë lojë. Gur dominoje. Luajnë domino. Bëri domino shtroi edhe gurin e fundit që kishte në dorë dhe fitoi lojën.