dallgëpritëse

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DALLGËPRITËSE f.

Pendë që ndërtohet pranë porteve për të pritur dallgët e mëdha dhe për të ndalur forcën shkatërruese te tyre. Dallgëpritëse e lartë. Ndërtuan një dallgëpritëse.