dahuk

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DAHUK m. bised.

1. Diçka e gjatë dhe me majë; maja e diçkaje të gjatë. Dahuku i minares. Dahuku i kësulës.

2. Kësulë e gjatë e me majë. Dahuku i gjyshit. Ia rrëzoi era dahukun.

3. Ka, cjap etj. me brirë të drejtë e të ngritur përpjetë.

4. si mb. ~, ~E. I gjatë e me majë. Qeleshe dahuke.