central

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Central

I m.sh. -

  1. Qendër e pajisur me mjetet dhe me aparatet e nevojshme, që prodhon energji elektrike nga lloje të tjera energjie dhe që e shpërndan atë për ta vënë në përdorim. Central elektrik (termik, atomik). Central me ujë. Centrali kryesor. Central krahinor. Centrali i qytetit (i fshatit).
  2. Qendër me pajisjet e nevojshme për të lidhur me telefon ose me telegraf pajtimtarët e ndryshëm; ndërtesa e kësaj qendre. Central telefonik. Central automatik. Central i brendshëm. Centrali qendror. Central me dorë. Lidhem me centralin. Punon në central.

II mb. - shih. qendror, ~e.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0