burulluk

Nga Wiktionary
Versioni i datës 5 korrik 2008 12:26 nga Zeke (diskuto | kontribute)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Burulluk m.sh. -

  1. Pëlhurë, zakonisht e bardhë, e hollë dhe e rrallë, që përdoret për perde, për shami koke etj.; napë. Perde (lahuri) burulluku.
  2. Shami koke prej nape të hollë e të bardhë. Vuri (lidhi) burullukun.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0