bulmet

Nga Wiktionary
Versioni i datës 1 korrik 2008 13:47 nga Zeke (diskuto | kontribute)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Bulmet m.sh. -

  1. Qumështi dhe prodhimet që nxirren nga përpunimi i tij (djathi, gjalpi, gjiza, kosi etj.). Dyqan (punishte) bulmeti. Enët e bulmetit.
  2. fig. Fryt, dobi, gjë e dobishme, përfundim i mirë, bereqet, bukë. Muhabet pa bulmet.
  • Bulmet hudhrash iron. shih te hudhër,~ra. Ai stan atë bulmet ka mospërf. shih te stan,~i.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0