bufnjak

Nga Wiktionary
Versioni i datës 24 qershor 2008 08:13 nga Zeke (diskuto | kontribute) (Faqe e re: ==Shqip== '''Bufnjak''' ''m.'' - # Borë e imët dhe e butë si miell; borë jo e ngjeshur, e shkrifët. # Tokë e butë dhe e shkrifët, dhe i shkrifët. # ''përd. mb.''...)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Bufnjak m. -

  1. Borë e imët dhe e butë si miell; borë jo e ngjeshur, e shkrifët.
  2. Tokë e butë dhe e shkrifët, dhe i shkrifët.
  3. përd. mb. I butë dhe i shkrifët (kryesisht për dheun, për tokën).[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0