budizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Budizëm m.fet. - Fe, e quajtur kështu sipas emrit të themeluesit të saj Buda, që predikon nënshtrimin, vuajtjen, mosveprimin dhe pajtimin me gjendjen, duke u shërbyer interesave të klasave shfrytëzuese (ka lindur në shek. VI para erës së re në Indi dhe është përhapur edhe në disa vende të tjera të Azisë).[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0