bricjap

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

bricjap

I m.sh.zool.

  1. Larvë e madhe pa këmbë, me gjoks të gjerë e si trekëndësh dhe me bark konik, që bren drurin.
  • Tropiku i Bricjapit gjeogr. Tropiku Jugor.

II mb. -

  1. Që i ka brirët të gjatë, të drejtë e të kthyer prapa si të cjapit (për bagëtinë). Dhi (dele) bricjape. Ka bricjap.
  2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0