breshërimë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

breshërimë f.sh. -

  1. Breshër i hollë, breshnizë. Bie breshërimë.
  2. Breshër i madh, breshër që bie me vrull.
  3. shih breshëri,~a 2.
  4. shih brerimë,~a I 2.
  5. përd. mb. I shkoqur e kokrra-kokrra si breshër. Dhe (tokë) breshërimë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0