brerimë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

brerimë

I f.sh. -

  1. Shi që bie me rrëmbim, me pika të mëdha e të dendura, shi i madh. Bie brerimë.
  2. Zhurmë e njëjtë dhe e vijueshme e pikave të shiut kur bien në çati, në tokë etj.; zhurmë tjetër e ngjashme me këtë. Brerima e shiut.
  3. Të ftohtë i hidhur me shi e me erë, të ftohtë që të pret, thëllim. Brerima e dimrit.

II f.sh. - shkarëzimë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0