bravë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

bravë f.sh. -

  1. Vegël e hekurt që ngulet në dyer, në dollapë, në sirtarë etj. dhe që shërben për t'i mbyllur me çelës. Bravë dere. Brava e dollapit (e sirtarit, e valixhes).
  2. krahin. Shuli i portës. I vuri bravën portës e mbylli me shul.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0