bohçe

Nga Wiktionary
Versioni i datës 2 maj 2008 08:24 nga Zeke (diskuto | kontribute) (Faqe e re: ==Shqip== '''Bohçe''' ''f.sh.'' - # Copë pëlhure katërkëndëshe, zakonisht e punuar në vegjë dhe me zbukurime, me të cilën mbështjellim plaçka për t'i marrë me vete ...)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Bohçe f.sh. -

  1. Copë pëlhure katërkëndëshe, zakonisht e punuar në vegjë dhe me zbukurime, me të cilën mbështjellim plaçka për t'i marrë me vete kur udhëtojmë ose për t'i ruajtur; plaçka të mbledhura e të lidhura tok në një shami të madhe. Bohçe e qëndisur (me lule). Lidh (zgjidh) bohçen. Mbledh në bohçe. Një bohçe plaçka pak plaçka.
  2. Përparëse e gjatë dhe e gjerë prej leshi a prej pambuku, e punuar në vegjë e zakonisht me zbukurime. Bohçe e zezë (e kuqe). Bohçe leshi (pambuku). Vë (heq) bohçen. Mbush bohçen.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht


Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht


Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0